Pride handler om likestilling for alle

Onsdag kom politiets offentlige unnskyldning til de homofile, fredag heiste de regnbueflaggene utenfor Politihuset og inviterte til foredrag med Kim Friele. Mens hun holdt foredrag om kampen utenfra, fortalte Bård Stensli om en kamp innad i politiet.

Homoseksualitet avkriminalisert i Botswana

Inntil i dag kunne seksualitet mellom to av samme kjønn straffes med 7 års fengsel.

Friele og Brophy hedret på Walk of Fame i Bergen

På fredag ble Kim Friele og Kenneth Brophy hedret med hver sin stein på Bergens Walk of Fame. De føyer seg dermed inn i rekken av betydningsfulle bergensere som har vært med på å sette Bergen på kartet.

Homoseksualitet avkriminalisert i Bhutan

Nasjonalforsamlingen i Bhutan har i dag stemt for å fjerne straffelovene som kriminaliserer homoseksualitet.

Årets Pride-kampanje: En historie verdt å kjempe for

Fra Kirkenes i Nord til Kristiansand i Sør arrangeres Pride med fargerike opptog. I år fyller Pride 50 år, men få vet at det hele startet med et opprør eller hvordan friheten vi har i dag ble vunnet. Det vil FRI gjøre noe med. “En historie verdt å kjempe for” er slagordet når FRI i dag lanserer årets tema og kampanje for pridene.

Skuffelse i Kenya: Opprettholder forbudet mot homoseksualitet

I dag kom avgjørelsen fra høyesterett, om at loven som forbyr sex mellom to av samme kjønn opprettholdes. – En stor skuffelse

Endelig domsavgjørelse i Kenya på fredag?

I dag kan sex mellom to av samme kjønn straffes med inntil 14 års fengsel i Kenya. På fredag kan loven være historie.

Norge faller på europeisk lhbti-kåring

Norge faller fra en tredje til en femteplass i rangeringen over hvilke land som er mest likestilt for lhbti-personer.

Det trengs Rosa kompetanse i barnevernet

Barnevernsansatte møter mange barn og familier i sårbare situasjoner. Noen av disse bryter også med normer for kjønn og/eller seksualitet. For å kunne tilby riktig hjelp til rett tid, og legge til rette for gode menneskemøter, er det avgjørende at ansatte i barnevernet kan snakke trygt og har kompetanse på kjønns- og seksualitetsmangfold.

Ingen fest uten frihet

Internasjonale arrangementer som VM, OL og ESC (Eurovision Song Contest) kan være en fest. Men fest forutsetter frihet, og menneskerettigheter må gjelde alle, alltid og uansett. FRI mener at enhver norsk offisiell delegasjon har ansvar for å bruke de mikrofonene eller talerstolene de får tilgang til. Menneskerettigheter kan ikke settes på pause mens vi soler oss i glansen av medaljeoverrekkelser og står i glitterregn.

Bla gjennom kategoriene